lördag 4 oktober 2008

Middagstips

Här kommer recepten för igår:

Lax med Blåbärsglaze
4 bitar laxportionsbitar stekes i ugnen 200* i ca 20 min eller grillas, glazen penslas på laxen i slutet.
Glaze: Koka ihop alla ingr. i ca 10 min. mosa sönder blåbären lätt.
2 dl blåbär
1 dl råsocker
2,5 msk pepparrot
1 tsk kycklingfond
1 krm salt

Potatiskaka: 225* i ca 40-50 min tills den är mjuk och fått fin färg
10-12 rivna potatisar
1 riven gul lök
som varvas i en form med löstagbar botten med
1 påse västerbottenost
salta och peppra mellan varven samt
ringla över flytande smör -och raps olja

Smaklig måltid!

2 kommentarer:

Amandy sa...

Gud så bra, nu kan jag kolla in dina recept å lära mig laga mat!! Men de skulle va bra med lite enklare recept som t ex. köttfärssås eller potatisgratäng! sen undrar ja varför de inte va nåt recept till planksteken.. Hoppas ni har det bra å hälsa Freddy!!! kram från Amanda

anzo sa...

Det där är inte heller svårt..det fixar du...receptet på planksteken kan du få här:
Duchesspotatis 8-10 kokta potatisar som blandas med 2 msk smör och 2 äggulor som sedan spritsas på plankan. Bryn på sparris inlindad i bacon.Stek en biff av valfritt kött och placera den oxå på plankan samt gnid in en halv tomat med vitlök och strö över lite örter. Kantarellsås:
Bryn en halv lök i smör och häll i 2 brukar kantareller och låt detta puttra på en stund, häll sedan i 3 dl grädde koka upp och låt det små koka en stund tillsammans med 1 msk soja och 1 krm timjan. Färdigt. Kram och lycka till.