Här verkar det inte hända mycket!!! eller hur??? Har snart inte skrivit nåt på en hel vecka. Jag tror att det har varit fullt upp varje kväll...är det inte hockey ja då är det nåt annat som ska göras. Har knäppt en hel del kort också men har inte hunnit lägga in dom på datorn ännu. Dessutom verkar det som om att datorn inte heller mår så bra så det är nog bäst att göra en backup på bilderna. Jag får göra en liten veckoresumé lite senare kanske. Idag är det ju hockey igen, Timrå-Södertälje, och vi hoppas naturligtvis på vinst. Igår var det hockey i Härnösand och vinst mot Sollefteå med 5-4. Till middag idag så ska jag testa Pernilla Wahlgrens rätt med julmustsås.
Antal portioner: 4
Färdigt på: 1 tim
Ingredienser
4 st kycklingfiléer
4 cm färsk ingefära, tunt skivad
1 kruka rosmarin, grovt hackad
1 msk olivolja
0.5 tsk salt
0.5 tsk svartpeppar
2 st palsternackor, skalade, delade i bitar
2 st morötter, skalade delade i bitar
4 st potatisar, delade i bitar
2 st rödlökar, klyftade
1 kruka timjan
1 kruka rosmarin
0.5 tsk salt
0.5 tsk svartpeppar
4 dl crème fraiche
4 dl julmust
2 st hönsbuljongtärningar
2 tsk färsk ingefära, riven
2 tsk färsk rosmarin, hackad
2 msk äkta kinesisk soja
Gör så här
1. Kyckling: Sätt ugnen på 200 grader. Snitta upp kycklingfiléerna på längden, vik upp den övre delen och lägg i skivad ingefära och grovt hackad rosmarin. Salta och peppra. Vik tillbaka övre delen och ringla olivoljan över. Lägg ner kycklingfiléerna i mitten på en stor ugnsfast form.
2. Rotfrukterna: Lägg alla rotfrukter samt löken i en stor skål. Häll över olivolja, färska örter, salt och peppar. Blanda runt så att oljan täcker alla grönsaker. Lägg grönsakerna runt kycklingen i formen. Ställ in formen i ugnen i 30-40 minuter eller till kycklingen är genomstekt och rotfrukterna mjuka.
3. Julmustsås: Blanda crème fraiche, julmust, buljongtärningar, ingefära, rosmarin och soja i en kastrull. Låt såsen puttra i 5-10 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar