måndag 5 april 2010

Dagens middag

 Trodde jag hade lammfilé i frysen men ack vad jag bedrog mig. Därför får det bli rökt fläskfilé, en favorit i repris, och eftersom att det var det enda som föll mig på läppen, och till det hjortronsås och potatiskaka. Sen tänkte jag prova nedanstående recept till förrätt...låter som en god kombination.
Spenatpuckar med rökt lax


Beräknat för 4 portioner
3 st salladslökar eller 1/2 liten purjolök
450 g djupfryst spenat
2 msk olivolja
1/2 tsk salt
nymald svartpeppar
3 st ägg
2 dl finriven parmesan

Tillbehör:
8 skivor kallrökt lax, ca 200 g
turkisk yoghurt eller gräddfil
riven pepparrot


Potatiskakan står i ugnen och medans så tar jag och kvistlackar sista väggen i tvättstugan sen blir det den sista målningen av den samma...börjar se ett slut.

2 kommentarer:

Andreas sa...

Hej röker du fläsket själv?

anzo sa...

Hejsan!!
Nej tyvärr har inte dom möjligheterna men jag har en fd arbetskamrat som har en delikatess butik på hjul, Jannes delikatesser,som kör runt i gårdarna med lite smått och gott.