Flurbacken Hälsingenybo
Vi blev bjudna på en jättegod skaldjurssoppa med tillbehör innan vi drog ut i skogen och efter första fulla korgen tog vi en kaffepaus med kanelbullar....mysigt! Väl hemma så började vi med rensning och förvällning. Vi lyfte ur svamparna ur kassen och det märktes nästan inte att vi tagit ur den men vi gav oss inte förrän allt var färdigt. Så nu är hälften förvällt och resten ligger på matrumsbordet för torkning. Det kan kännas som ett evighetsgöra men vad gör det ett heldagsjobb och man har svamp för resten av året. Tack än en gång M och LOA för en toppen dag och LOA hoppas ditt ryggskott snart ger med sig. Dagen före alltså på lördagen så bjöd jag bror, svägerska och pappa på hockeymiddagsbjudning. Jag såg ett recept ur nyaste Allt om Mat på Abborre med varm potatissallad så det fick det bli. Tyvärr så fick jag "bara" tag i Nilabborre men det gick lika bra om inte bättre. Vilken fisk!! Den panerades med ägg och en ströbrödsblandning med örter salt och peppar. Den varma potatissalladen gjordes på potatisklyftor, gröna bönor, lök och champinjoner med dressing av vit balsamvinäger och vitlök. Och till det en apelsinsås. Till förrätt åt vi Räk-och laxröra på sparris med pepparrotskräm med ciabattasticks. Men det bästa av allt var ju att Timrå vann naturligtvis.
1 kommentar:
Ja då ser jag att ni kommer att äta svamp hela vintern!! Huset ser verkligen ut som en marsipantårta, jättefint!!
Fick hem några industrilampor idag och sålde ett par till redan ikväll. Lägger undan en åt dig!
/Geine
Skicka en kommentar