6-8 mogna tomater eller 2 burkar hela
5-6 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
½ dl finhackade soltorkade tomater
2 msk tomatpuré
1 msk paprikapulver
1 dl finhackad persilja
5 dl hönsbuljong
salt & peppar
4 ägg
2 skivor vitt bröd
olivolja till stekning
2 dl prästost
Sättugnen på övervärme. Klyfta tomaterna. Skala och skiva vitlöken i 4 delar på längden. Hetta upp oljan i en kastrull och låt vitlöken puttra utan att ta färg i 1 min. Tillsätt tomater, puré, paprikapulver, persilja och buljong. Smaka av med salt och peppar. Låt sjuda i 20 min.
Knäck 4 ägg rakt ner i soppan, rör inte om. Sjud sakta i 10 min. Dela brödet i mindre fyrkanter och stek gyllenbruna i oljan. Häll upp i skålar, lägg på krutongerna och fördela osten överst. Gratinera i endast övervärme i 5-10 min.
6 dl ljummet vatten
2 msk olivolja
12 dl vetemjöl
½ msk salt
olivolja
500 g körsbärstomater
1 kruka basilika
flingsalt
200 g skivad chevré
Sätt ugnen på 225 grader.
Smula jästen och slå på vatten och olja. Rör ner lite av mjölet och salt, sen resten av mjölet. Låt jäsa i 45 min. Ringla lite olja på bakplåtspapper i en långpanna. Stjälp upp degen med en träslev och forma till ett stort bröd 2 cm tjockt, jäs i 20 min. Tryck ner tomater, basilika och ringla över oljan och strö på saltet. Sätt in brödet i ugnen och sänk temperaturen till 200 grader. Grädda i 15 min. Ta ut och lägg på den skivade chevrén och grädda ytterligare 10 min. Låt svalna på galler.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar