Idag så provade jag ett nytt recept på äppelpaj som jag tyckte såg gott ut. Det är med färsk riven ingefära i och den blev jättegod tycker jag men jag tycker väldigt mycket om ingefära också. Den fick tredje pris i Allt om Mattidningens tävling nu i augusti:
Den heter Dagnys smulpaj:
5-6 äpplen gärna discovery
½ dl strösocker
1 msk färsk finriven ingefära
Smuldeg:
100g smör
2 dl vetemjöl
1 msk socker
Sätt ugnen på 200 grader. Skala äpplena och klyfta tunnt som blandas med socker och ingefäran.
Täck botten på en ugnssäker form ca 20x28 cm med äppelblandningen. Mixa snabbt ihop mjöl, smör och socker till en smuldeg och fördela över äpplena. Grädda i 25-30 min tills pajen känns mjuk och fått fin färg.
Serveras ljummen med grädde, glass eller vaniljsås.
SMASKENS!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar