måndag 26 september 2011

Traditioner är till för att följas

Ja ha ja, då var årets besök på Flurbacken till ända. Vilken lördag vi hade i skogen tillsammans med en nu glad pensionär i Hälsinge-Nybo. Vi blir så väl omhändertagna med lunch och kaffe med dopp. Dock fick vi klara oss utan Loa då han var på jakt. Det va nog det värsta trattkantarellåret hittills, kantareller överallt. Vi plockade nästan 140 liter. Våra makar hjälpte faktiskt till  med rensningen i år annars så hade vi nog fortfarande suttit kvar. En del har vi förvällt och resten ligger nu på våra matrumsbord för torkning. I höst och vinter ska dom förvandlas till goda såser och maträtter. I nyaste Lantliv mat & vin så hittade jag två recept som jag måste prova den ena var kantarellmarmelad och det andra var kantarellröra med pistagenötter och parmesan...låter ju gottigotti.



Annars så har det gjorts vinter på altanen....pelargonerna har fått flytta in och gjorts iordning för vinteride. Jag såg nämligen nåt program att man skulle ta bort krukorna, skaka ut lite jord, stoppa sedan självaste växten i en papperspåse så att jordklumpen sticker ut och knyt om så att det blir tätt, häng sedan upp på lämpligt ställe. Växten ska tydligen klara sig hela höst/vintern utan att vattnas. Ska bli spännande och se hur dom klarar sig. Dessa blommor köpte jag på Delta blommor i Söråker och jag kan säga att jag verkligen fick valuta för pengarna precis som Bettan sa; Dyra nu men dom blommar hela sommaren. Den översta bilden är ifrån inköpet i början på maj och den understa är tagen nu i slutet av september.

2 kommentarer:

geine sa...

Här kan man snacka om kantareller!
Hur många timmar rensade ni? Röran ser ju supergod ut!

anzo sa...

Vi satt i 5 timmar och utav dom fick vi hjälp i 3. Visst ser den god ut, kanske provar den till helgen så då kan du få ett utlåtande=)