torsdag 27 september 2012

Vinmässan 2012

Som sagt så blev jag bjuden av dotra på Vin- och Delikatessmässan i lördags. Vi startade redan kl 11.00 vilken kanske var lite tidigt tyckte vi men med facit i hand så blev det helt perfekt. Vi kunde se oss omkring i lugn och ro för att sedan provsmaka de olika vinimportörernas viner och delikatesser innan anstormningen kom. Vi köpte dryckesbiljetter 10 st à 10 kr och betalade allt eftersom vid borden. En del provsmakningar kostade 1 biljett medans andra kostade både 2 och 3 biljetter. När vi rundat ett hörn vid en monter så kommer en kille fram och vill ge oss ett papper om att gå in som delägare i Grythyttans whiskey och ville passa på att visa oss vad dom tillverkar där. Så sagt och gjort så frågar killarna bakom baren om vi vill smaka nåt och dotra säger ja kanske lite champagne. Han berättar om de olika han har på disken och dotra bestämmer sig för att vi ska naturligtvis prova den största flaskan. Han ser lite konfunderad ut men öppnar den. Vi trodde nämligen att dom hade kanske en liten mindre öppnad redan men så var icke fallet. Fyra biljetter kostade det men vi fick ett ganska stort glas och killen konstaterade att gymmet hade gjort honom gott ty flaskan var STOR och tung. Sen undvek vi att gå precis förbi där då vi kände lite dåligt samvete för det. Men allt eftersom dagen gick så flockades det folk även där och vi kunde pusta ut.
Vinerna fick man inte köpa med sig hem bara delikatesserna. Jag köpte med mig rökt kantarellchutney som var supergod.

Vi hamnade iallafall vid ett väldigt intressant bord där vi fick smaka på en hel del viner utan att betala. Nu var det ju inte så att det var därför det var intressant utan han var väldigt saklig och berättade kort om varje vin vi fick smaka och om hur det framställts. Vi plockade med oss av de olika informationskorten om vinerna så nu blir det till att gå på systemet och inhandla lite nytt och även beställa hem de som är beställningsvaror.
Vi åt lunch på stället och fyra timmar senare med webinspelning av dotra och fotografering av mig av Västerås Tidning så for vi hemåt för att tyvärr se vårt lag förlora.


Alla bilder är lånade från Vin och Delikatessmässans hemsida

PS. Mässan är redan inbokad för nästa år 20-21 sept 2013 DS.

Svägerskan; ska ru mä?

Inga kommentarer: