måndag 1 oktober 2012

Sista helgen i September

I fredags besökte jag fiskdisken på COOP för att inhandla pilgrimsmusslor till en förrätt som dom
gjorde på halv 8 hos mig en dag och som jag verkligen kan rekommendera.

Pilgrimsmusslor


12 st pilgrimsmusslor
1 paket bacon
1 paket halloumiost
2 st salladslökar

Pepparrotsrème

0.25 paket färskost
1 dl crème fraiche
0.75 kruka timjan
1 bit pepparrot
2 tsk honung
Citronskal
En skvätt olivolja

Gör så här


1. Pilgrimsmusslor

Hacka baconet så smått det går och stek det hårt tills det är knaprigt.
2. Lägg på papper och låt rinna av.
3. Skiva sedan upp halloumin i lagom stora bitar.
4. Hetta upp två pannor med smör och olja och stek under full koncentration pilgrimsmusslorna och halloumiosten (med salt och peppar) samtidigt då de båda behöver serveras á la minut. Se med andra ord till att ha allt annat klart. Stek både halloumin och pilgrimsmusslorna cirka 1,5 minut på varje sida på full fräs.
5. Lägg snabbt upp på tallrikar och klicka på lite crème och några skivor lök. Ta sedan en nypa bacon och strössla över tallriken, ha på lite svartpeppar, salt och en skvätt olivolja.

6. Pepparrotscrème

Lägg ingredienserna i en blender och mixa till en crème. Ställ in i kylen cirka 1 timme så att krämen stelnar, eller kör direkt om du hellre vill ha en såsigare konsistens.
7. Skiva några salladslökar (eller en smal purjolök) i tunna diagonala skivor.
8. Lägg skivorna i en skål med saft från en citron, 3 msk socker och en skvätt vatten. Låt dra i cirka en timme. Använd sedan till garnering.
9. Riv pepparroten och blanda med resten av ingredienserna.





Jag köpte dessutom två bitar hästfilé som jag stekte med balsamicosås, rödlöksmarmelad, gräddkokt brysselkål och kokt krossad potatis som sedan ugnsstekts med smör och olivolja...


På lördagsförmiddagen så fick vi förmånen att få följa med grannen uti svampskogen. Vi packade fikaryggan och tog med oss svägerskan och hundarna. Melvin blir som tokig när han får springa lös i  skogen och sedan plaska i alla leriga vattenpölar. Han fick nog sig en rejäl tvagning när han kom hem skulle jag tro. Vi hittade bra med svamp och kul att maken också följde med. Tack S för att vi fick följa med.

När vi kom hem var det bara att sätta igång med rensning och upplägg för torkning


Söndagen bestod i fortsatt rensning av dotras rum så nu är allt nerpackat uppmärkt och lagerförvarat i klädkammaren. Sen putsade vi några fönster och lagade mat.
Jag köpte en renfilé också på Coop 699 kr/kg så det blev en liten bit  som dock räckte till fyra måltider. Guuud så gott och mört kött. Jag gjorde vitlökssås och ugnsrostade grönsaker till.


Till efterrätt testade vi att göra friterad camembertost och det gick hur bra som helst och till det blev det KÖPT gammeldagsvaniljglass och hjortronsylt...gott!!


Sen fick vi ett mms av H &M där dom visade hur bra det blev med lamporna som vi fixade elen till förra helgen. Det ska bli spännande att få se skillnaden på innerväggarna på altanen när dom blir vitmålade nästa år.

Tänkte ge er ett vintips också Sonoma Zinfandel Seghesio 179:-
 


Inga kommentarer: