fredag 25 januari 2013

Det är STORT

ja landet over there. Vilken vecka vi haft på Manhattan i New York. Flygresan dit via Island funkade hur bra som helst. Vi landade kl 18 amerikansk tid och hade förbeställt buss in till NY. WOW vilken lägenhet på 57:e våningen med panormafönster från golv till tak med utsikt över Manhattan. Att det fanns bubbelpool och pool med bastu samt biljardrum va ju inte nåt minus heller. Det visades även bio en gång i veckan för de boende. NY är precis som i filmerna; gula taxibilar som far fram och tillbaka, poliser och ambulanser vars sirener tjuter och tutar i varje korsning och folk överallt som säger excuse me hela tiden.














Gick man in på en restaurang eller pub så såg det inte speciellt stort ut från utsidan men väl inne var det hur stort som helst och ibland flera våningar. En mellan kaffe eller en stor öl ja dom var över stora liksom allt annat.
Vi köpte tunnelbanekort för en vecka och det utnyttjades flitigt. Vi åkte till Woodbury outlet, ett mecka för shopping, ett köpcentrum som var som en hel stad och varje varumärke en egen butik.
Vi gick över Brooklyn Bridge, spatserade i Central Park, åkte till Staten Island med båt för att se Frihetsgudinnan som var under renovering efter sista stormen, Chinatown, Wallstreet, Broadway, Time Square, Ground Zero, World Trade Center som snart är färdig byggda, vi bodde nära Empire State building och eftersom vi bodde på 57:e våningen så brydde vi oss inte i att åka upp där för att titta på utsikten, Chrysler building, Trump tower och Madison Square Garden, vi shoppade på NHL store, besökte Apple store, var på gospel/gudstjänst i nästan 2 timmar vilket var en ny upplevelse, folk som sjöng med armarna i luften och sa hallelulja och bad om vart annat som i trans. Vi besökte de stora varuhuset som Macy´s, Bloomingdales, Victorias Secret och Century 21 m m.

Inga kommentarer: