Måste prova detta recept någon dag, kanske på lördag efter ett besök hos min arbetskamrat M i Hälsingenybo på Flurbacken då jag ska tillsammans med min svägerska åka dit och plocka trattkantareller, om det inte regnar vill säga. Det är isf första gången jag plockar svamp. Receptet hittade jag i nyaste Allt om mat, Brieost med kantareller;
Till 8 pers på buffé
½ liter kantareller ca 150 g
1 vitlöksklyfta
2 msk smör
1 kruka basilika
500 g brieost
2 msk flytande honung
30 g rostade pinjenötter
Sätt ugnen på 200 grader. Ansa och skär kantarellerna i stora bitar. Skala och finhacka vitlöken. Stek kantarellerna med vitlöken i smör ca 5 min. Hacka basilikan och blanda med svampen.
Lägg osten på ett ugnssäkert fat. Värm den mitt i ugnen ca 10 min. Ta ut. Toppa med svampen. Ringla över honung och strö över pinjenötterna. (Brieosten serveras ljummen)
Visst låter det gott?
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar