
Ingredienser: 16 skivor tunnskivad kycklingfilé, 1 skivad gul lök, ½ pkt bacon i bitar, 2 msk fransk senap, 1 dl hackad persilja, 5 dl kycklingbuljong, ½ dl crème fraiche, 1 dl grädde, 1 msk smör, Salt Peppar. Potatispuré smaksatt med parmesan:500 g skalad King-Edvard potatis, 100 g smör, 2 dl grädde, 100 g riven parmesan.
Fräs bacon och lök tills det fått lite färg. Dra av från värmen och låt svalna. Tillsätt senap, persilja, salt och peppar. Lägg lite fyllning i mitten av varje kycklingskiva, man lägger skivorna lite omlott så blir rulladerna större, och rulla ihop. Trä upp 2 rullar per grillspett och stek i olivolja. Häll på kycklingfonden när de fått fin färg och låt puttra i ca 15 min. Ta rulladerna ur pannan. Mixa skyn med crème fraiche, smör och grädde med hjälp av en stavmixer till en skummig buljong. Serveringsförslag, potatispuré smaksatt med parmesan och buljongkokt morot till.Potatispuré smaksatt med parmesan:Koka potatisen i rikligt saltat vatten. Häll av och ånga av potatisen, passera eller pressa den genom en potatispress. Rör i varm grädde rumstempererat smör och avslutningsvis parmesan. Smaka av med salt och vitpeppar. Smaklig spis!

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar