500 g fläskfilé
2 tsk soja
1 tsk paprikapulver
1 burk champinjoner
margarin till stekning
75 g soltorkade strimlade tomater
3 dl kalvbuljong
1 dl grädde
2 msk vetemjöl
salt och peppar
25-50 g gorgonzola, ta gärna lite mer.
Sätt ugnen på 225 grader. Putsa och skär köttet i strimlor och lägg dom i sojan blandad med paprikapulvret. Lägg blandningen i en smord eldfast form. Stek svampen i margarinet och blanda med tomaterna och köttet. Vispa ihop buljongen, grädden och vetemjölet i en kastrull och koka upp under omrörning. Smaka av med salt och peppar. Häll såsen över köttet och ställ in i ugnen 20-30 min.Ta ut formen och smula osten över gratängen. Ställ in den i ugnen 5-8 min. Servera med ris och en sallad. Smaklig måltid!
torsdag 27 november 2008
Inför helgen..
har jag ett litet middagstips, enkelt och gott
Fläskfilé- och Gorgonzolagratäng
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar