fredag 28 november 2008

Saffransskorpor med nötter

Häromdagen damp Matmagasinet ner i brevlådan som den gör varje månad. Ur den kommer många av dom recepten som jag brukar testa. Det här numret tyckte jag va så där faktiskt men det finns några recept i den som jag skall testa iallafall kanske redan ikväll om lusten finns kvar.
Bl a detta recept:

Bild från Leila bakar.

Saffransskorpor med nötter, ca 40st:

75 g smör

1 ½ pkt saffran

4 ½ dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

150 g hackade hasselnötter

1 3/4 dl socker

2 ägg

1 nypa salt

Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret med saffran i en kastrull. Ta av från plattan och låt svalna något. Blanda mjöl, bakpulver och övriga ingredienser. Häll ner smöret och arbeta ihop till en deg. Forma 4 avlånga rullar, ca 20 cm långa. Lägg på en bakpappersklädd plåt och strö lite mjöl över. Grädda 20 min. Ta ut plåten och sänk värmen till 125 grader. Skär de varma längderna på snedden till ca 2 cm breda bitar. Vänd dem och låt torka i ugnen ca 20-30 min.

PS. Glömde berätta att jag fick ett paket med posten igår, beställningen som jag gjorde för ett tag sedan har äntligen kommit, 3 likadana paket, två som blir julklappar till mina döttrar och ett som min svägerska skall få. Jag vet att hon är jätte nyfiken på vad det kan vara, så till dig A kan jag säga att det är vitt, 7 bokstäver och du har inte gjort det här under din vistelse i Umeå.DS

Inga kommentarer: