tisdag 29 november 2011

Roadtripp

Ja, då var det ny vecka igen då och äntligen har det kommit SNÖ. Vad har denna vecka att bjuda på förutom jobb då?? Jo, på lördag så blir det casinobesök och Lars Vegas trio med bästa vännerna som jag fick i 50-års present. Det blir en liten fördrink, eller två, och kanske lite hockey hos oss innan vi gör stan osäker. Hoppas gör vi naturligvis på en tre poängare igen mot Färjestad borta men dessvärre visas den matchen i den senare sändningen så vi får hålla oss uppdaterade via swehockey.

I helgen som var så åkte vi tillsammans med H:s svärföräldrar till Västerås i helgen där dotter S slöt upp. Hon hade med sig jätte fina presenter som hon gjort både till Y och till mig. Jag fick denna fina julkortshållare och Y fick en liten ljuskrona som jag har fått tidigare och visat här.


Vi åt en god middag som Y fixade med ett gott vin och sedan spenderades kvällen i tvsoffan dvs vi fick se Timrå vinna över Linköping...tror att det va tack vare kvällens största supporter nämligen Lisa



Vi klev upp tidigt lördag morgon för att skjutsa dotra S tillbaka till Eskilstuna och vi for vidare till Gekås och Ullared. Väl i dotras lilla studentlya så såg jag att hon gjort denna fina ängel och en sån ville jag ju naturligtvis också ha så hon gav bort den på studs för hon tyckte den var för tjock och jag tyckte att den var perfekt...tack än en gång för dom fina sakerna du gjort. Vet också att "någon annan" också ska få nåt fint men jag avslöjar inte till vem det är här för jag vet att hon brukar läsa bloggen


Det tar ca 5 timmar från Västerås till Ullared och vi var lite oroliga över att det skulle vara helkaos där. Både barnbidrag och löningshelg för många. Vi var framme ca halv ett och vi hittade parkering direkt.
Vi gjorde toalett och med vässade armbågar travade vi mot kön. Kön va inte allt för lång utan det tog ca 10 min för att komma in. Hörde av någon att dom som hade varit där vid 10.30 hade fått köa i 45 min.
Direkt styrde vi vagnarna till vagnparkeringen en våning upp för att inta lunch på resturangen. Den är precis som på IKEA, ett fåtal rätter och till bra pris.

Väl där inne så är det ju alltid trångt och mycket folk på vissa avdelningar men i det stora hela var det helt okej det är bara att följa med strömmen och helst inte ställa sig på sidan för att släppa förbi någon för då kommer man aldrig ut med vagnen igen. Vi delade på oss där inne för det finns inte en chans att man kan följas åt. Eftersom restaurangens uppfart ligger längst in i varuhuset blev det naturligt att börja på heminredningen/julsakerna som ligger ganska nära och där blev jag kvar nästan i 4 timmar. Avslutade med bottenvåningen för att kolla om det fanns några häftiga pipdjur till dogsen men det blev nåt helt annat, kan säga att jag tror Muffins kommer att briljera i jul och Melwin får nåt gott att tugga på. Sen intog vi kassakön som inte alls var lång, två före mig. Vi käkade middag på ett ställe utanför som vi ätit på tidigare men denna gången var det ingen hit så dit går vi aldrig mera. Det var t o m folk som lämnade mat och dryck och bara gick, då är det illa. Vi kom åter till Liegatan ca 23.00.



Vi tog det ganska lugnt på söndagmorgon innan vi fortsatte vår shopping på Nisses vilket är ett måste. Det finns ganska mycket där som finns i Ullared men det är inte billigare.


Vi käkade middag på Spicy Hot inne i stan och sen åkte vi hemöver. När vi lämnade Västeås var det 6-7 plus grader regn och blåst. I Gävle började det snöa ymnigt men väglaget var bra. Det var inte förrän i Hudik som det hade snöat riktigt ordentligt och väglaget blev så otroligt knaggligt.


 När vi kom hem så var det alldeles vitt och fint överallt. Det hade snöat ca 10-15 cm.

Jag hade sett denna lykta på Ullaredsbloggen och skulle hemskt gärna ha en sån men den fanns bara i svart och två stycken vita som var trasiga. Men man ska inte ge upp hoppet utan det brukar bli påfyllt efter ett tag. Jag gick tillbaka fyra gånger till lykthyllan och vips så fanns dom uppackade igen. Detsamma gällde det denna adventsljusstake som bara fanns i rött och som jag ville ha i vitt.


Igår köpte jag mig lite vita hyacinter, en julros och en barrväxt, klädde en glasskål med mossan och gjorde denna plantering. Idag ska jag göra ett besök på BOOM som åter har öppnat efter branden och se om jag hittar nåt fint till att dekorera de övriga hyacinterna med.



2 kommentarer:

Jag, en Farmor och Mormor sa...

Så fint!

anzo sa...

Tackar!! Visst är det härligt med julen?? Kram